Tiedote: Nuorten tanssijoiden Loistefestari viikonloppuna

outipuukko Tiedote

Loistefestari järjestetään pääkaupunkiseudulla lauantaista sunnuntaihin 25.–26. maaliskuuta. Tapahtumaan osallistuu lähes 900 nuorta tanssijaa. Loistefestari huipentuu gaalaan Aleksanterin teatterissa keskiviikkona 29. maaliskuuta.

Nuorten vuosittainen kulttuurifestivaali Loistefestari on tänä vuonna tanssin juhlaa. 10–20-vuotiaita tanssinharrastajia tapahtuma on houkutellut osallistumaan ennätysmäärän. Ohjelmasta löytyy laaja kirjo tanssilajeja baletista katutanssiin.

”Loistefestari antaa nuorille tanssinharrastajille tilaisuuden loistaa ja saada palautetta tanssin ammattilaisilta. Tapahtuma tulee olemaan täynnä kiinnostavia esityksiä ja tanssin energiaa”, sanoo Loistefestarin taiteellinen johtaja Haza Hajipoori.

Helsingissä Kulttuuritalo Sandelsissa nähdään lauantaina 25.3. balettia ja sunnuntaina 26.3. nykytanssia. Kulttuurikeskus Vernissassa Vantaalla ohjelmassa on lauantaina 25.3. katutanssia ja etnistä tanssia. Show- ja jazztanssiryhmät esiintyvät Espoon Kulttuurikeskuksessa sunnuntaina 26.3.

Loistefestarin gaalassa Aleksanterin teatterissa keskiviikkona 29.3. nähdään kokoelma kiinnostavia esityksiä festarin laajasta tarjonnasta. Sekä viikonlopun katselmuksiin että gaalaan on vapaa pääsy.

Loistefestari on osa valtakunnallista Nuori Kulttuuri Moves -tapahtumaa, joka järjestetään 26.–28. toukokuuta Rovaniemellä. Loistefestarin ammattilaisraati valitsee esitykset, jotka edustavat pääkaupunkiseutua tapahtumassa.

Loistefestarin järjestävät Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten nuoriso- ja kulttuuritoimet.

Lisätietoa

Espoo: Nils Nordling, 043 825 72 39, nils.nordling@espoo.fi
Helsinki: tuottaja Tiina Toivonen, 041 512 1706, tiina.toivonen@hel.fi ja tiedottaja Outi Puukko, 040 334 6430, outi.puukko@hel.fi
Vantaa: Vesa Peipinen, 040 861 0793, vesa.peipinen@vantaa.fi