Nuorten tanssijoiden Loistefestari täydessä vauhdissa

outipuukko Uutinen

Loistefestari avaa estradit nuorille tanssinharrastajille ympäri pääkaupunkiseutua tänä viikonloppuna. Ensimmäinen tapahtumapäivä oli täynnä energiaa ja upeita esityksiä.

Helsingissä Kulttuurikeskus Sandelsissa nähtiin balettia ja Vantaalla Kulttuurikeskus Vernissa täyttyi energisistä katutanssi- ja etnoryhmistä Loistefestarin avauspäivänä lauantaina 25.3.

Taiteellinen johtaja Haza Hajipoori oli innoissaan festarista.

Haza Hajipoori on itse tanssinut 12-vuotiaasta saakka ja kannustaa Loistefestarin nuoria esiintyjiä.

”Tärkeintä ei ole itse esitys, vaan kaikki se hiki ja treeni, mitä tätä ennen on tapahtunut. Nyt kannattaa nauttia esiintymisestä täysillä”, Hajipoori sanoo.

Vernissassa Vantaalla esiintyi päivän aikana 259 nuorta tanssijaa ja talo täynnä yleisöä. Imperio do Papagaion nuorten ryhmällä oli värikäs meininki.

DCA Street Crewn esitykseen liittyi kantaaottava sanoma. No rights until we are equal -ohjelmanumero kertoi ihmisoikeuksista.

Helsingin Kulttuuritalo Sandelsissa nähtiin puolestaan vahvaa balettiosaamista niin ryhmiltä kuin sooloesiintyjiltäkin.

Tähdet tuikkivat kun @espoontanssiopisto esiintyy #loistefestari'lla 💫✨#nuorikulttuuri #artmoves #moves2017

A post shared by Loistefestari (@loistefestari) on

Tärkeässä roolissa Loistefestareilla ovat myös raatilaiset, joilta nuoret tanssinharrastajat saavat kannustavaa palautetta.

Loistefestari jatkuu sunnuntaina 26.3. nykytanssilla Helsingin Sandelsissa sekä show- ja jazztanssilla Espoon Kulttuurikeskuksessa. Lisäksi keskiviikkona 29.3. nähdään kattaus kiinnostavia esityksiä eri tanssilajeista Loistefestarin gaalassa Helsingin Aleksanterin teatterissa.