Nuoret tanssijat valloittivat Rovaniemen

Kirsi Uutinen

Loistefestarin 14 tanssiryhmää ohjaajineen sekä huoltajineen lähti perjantai-aamuna 26.5. kohti Rovaniemen Art Moves -tapahtumaa. Superjuna oli täynnä innokasta energiaa, kun lähes kaksisataa tanssijaa pääsi asettumaan paikoilleen. Onneksi pääkaupunkiseudun nuoriso- ja kulttuuripalveluiden ohjaajilla pysyi langat tiukasti käsissä ja kaikki saatiin onnellisesti junaan kohti napapiiriä. Junassa jännitys ja odotus oli käsinkosketeltavaa, sillä monikaan nuori tanssija ei ollut ennen käynyt Rovaniemellä.

Juna toi pääkaupunkiseudun tanssijat pohjoiseen

Perillä matkapölyt karistettuaan tanssiryhmät suuntasivat kohti Lappia-taloa. Avajaiset pidettiin Lappia-talon kolmessa eri salissa, ja modernissa hengessä tapahtumat striimattiin muihin saleihin. Art Movesin taiteellinen johtaja ja tanssija Marko Keränen, näyttelijä Jaana Saarinen sekä muusikko Benjamin Peltonen pitivät huolta avajaisten tunnelmasta. Illan aikana nähtiin tanssiesityksiä ja kuultiin hauskoja tarinoita tapahtuman keskeisiltä toimijoilta. Ennen kaikkea oli upeaa nähdä kun yli 1300 nuorta tanssijaa kokoontui yhdessä rakkaan harrastuksensa äärelle. Vilkaise tunnelmia avajaisista Rovaniemen YouTube-kanavalta.

Nuoren Kulttuurin taiteelliset johtajat Anna Kuoppamäki, Jaana Saarinen ja Marko Keränen, sekä muusikko Benjamin Peltola pääsivät yhteiskuvaan joulupukin kanssa. Kuva: Camilla Autti

Tanssijoita Art Moves -tapahtumassa

Helsingin tanssiopiston Teinien balettiryhmä loikki Deadline-esityksessään. Kuva: Camilla Autti

Nuorten tanssiesityksiä nähtiin viikonloppuna ympäri Rovaniemeä, niin Lappia-talolla, kulttuuritalo Korundilla kuin kansantalo Wiljamilla. Tanssin ilo ja riemu välittyi kaikista esityksistä. Tanssijat saivat myös paljon kannustusta ja eväitä harrastukseensa huippuasiantuntevalta raadilta. Nuoret saivat ainutlaatuisen tilaisuuden seurata muiden tanssijoiden esityksiä, genre-rajoista välittämättä. Nuori Kulttuuri on julkaissut koosteen viikonlopun esityksistä, joka näytettiin myös päätösjuhlissa. Innokkaille tanssijoille oli järjestetty työpajoja ja muita aktiviteetteja eri puolilla Rovaniemen keskustaa. Ilta huipentui Isac Elliotin keikkaan Lordi-aukiolla ja lämmittelijänä toimivat Rovaniemen omat pojat The Youths.

Paikallinen The Youths-yhtye rokkasi lavalla

Isac Elliot villitsi Lordi-aukion

Isac Elliot otti snappejä Rovaniemen Art Movesissa

Sunnuntaina klo 14.00 vietettiin tapahtuman päättäjäisjuhlaa, jossa annettiin kunniamaininnat erityisen mieleenpainuville esityksille ja jaettiin stipendejä useille eri tanssiryhmille. Päätösjuhlassa näytettiin myös Nuori Kulttuuri-tapahtumien taiteellisten johtajien Anna Kuoppamäen ja Marko Keräsen sekä tanssija-koreografi Johanna Nuutisen upea videoesitys. Pääkaupunkiseudulta kunniamaininnan sai Espoon Tanssiopiston Tuuli Ezér esityksellään ”3. varjon variaatio baletista Bajadeeri” seuraavin perusteluin: Esityksellä oli rauhallinen selkeä loppu. Tuulin olemus oli upea, varma ja levollinen. Tanssi oli taidokasta ja fyysistä. Stipendejä saivat Tamara Rasmussen Opiston Ultrat (1000€), Espoon Tanssiopiston Steppi C2 ja D-ryhmä (750€) ja Vantaan Tanssiopiston Opetusteatteri Rikka (500€). Täyden listan löydät Rovaniemen Art Moves -sivustolta.

Nuoret saivat kannustusta huippuammattilaisista koostuvilta raadeilta

Juna takaisin pääkaupunkiseudulle lähti sunnuntaina 28.5. Väsyneet, mutta iloiset nuoret tanssijat kantoivat tapahtumapasseja ylpeinä vielä junassakin. Reissu oli varmasti ikimuistoinen sekä tanssijoille että ohjaajille.

Rovaniemi onnistui järjestelyissä todella hienosti. Suuri kiitos lämminhenkisyydestä koko organisaatiolle ja Rovaniemen kaupungille, kaikki nuoremmasta vanhempaan osallistujaan tunsivat olevansa tervetulleita Rovanimelle! Erityiskiitos Rovanimen Art Movesin tuottajalle Ira-Eerika Malvalehdolle porukoineen!

Kaunis kiitos myös monivuotiselle Nuoren Kulttuurin toiminnanjohtajalle upealle Sari Rehèllille sekä Movesin taiteellinen johtajalle, Marko Keräselle. Olette huippuja!

Loistefestarin väki haluaa toivottaa kaikille hyvää kesää! Ensi vuonna tapaamme jälleen musiikin parissa Soundsissa Mikkelissä, tervetuloa mukaan!

 

(Kansikuvan otti Media Tornio / Lusku Lukkariniemi)