Vuoden 2018 SOUNDS-festarin teemana on oma ääni

Kirsi Uutinen

Loistefestari on aluetapahtuma. Osa esiintyjistä pääsee edustamaan pääkaupunkiseutua Nuori Kulttuurin valtakunnalliseen SOUNDS-tapahtumaan, joka järjestetään Mikkelissä 25.-27.5.2018.

Vuoden 2018 SOUNDS-tapahtumien teemana on OMA ÄÄNI. Tapahtuman taiteellisen johtajan Anna Kuoppamäen mukaan ”oma ääni” on teemana monipuolinen, jopa poliittinenkin. Lapset ja nuoret halutaan nostaa esiin musiikin luovina tekijöinä, joilla on oma ääni musiikkikulttuurissa.

Oma ääni voi tarkoittaa omaa sävellystä, tekstiä tai sovitusta, tai se voi olla oman näkökulman löytämistä jo olemassa olevaan sävellykseen. Tärkeintä on Annan mukaan taata SOUNDS- tapahtumissa osallistumisen ja kohtaamisen mahdollisuus jokaiselle nuorelle.

Musiikin tekemisen ja oppimisen välineet ovat muuttuneet paljon viime vuosina. Perinteisten soittimien rinnalla erilaiset nettipohjaiset musiikintekoalustat avaavat uusia mahdollisuuksia musiikin luovaan tuottamiseen myös sellaisille nuorille, joilla ei ole aikaisempaa soittoharrastusta. Soundsin työpajatarjonnassa halutaan esitellä monipuolisesti myös näitä uuden musiikkiteknologian mahdollistamia välineitä lähestyä musiikin tekemistä.

Taiteellinen johtaja toivoo moniäänisiä SOUNDS-tapahtumia, jotka tuovat yhteen erilaiset musiikit ja ihmiset. Tapahtuma luo monipuolisesti mahdollisuuksia kohtaamisille ja vuoropuhelulle sekä toisten nuorten että musiikin ammattilaisten kanssa.