Loistefestarin taiteellinen johtaja Kalle Lindroth odottaa nuorten esityksiä innolla

Kirsi Uutinen

Loistefestariin ilmoittautui 66 upeaa yhtyettä ja yhteensä lähes 600 nuorta esiintyjää ympäri pääkaupunkiseutua. Luvassa on monipuolinen kattaus kuoroja, orkestereja, bändejä, lauluyhtyeitä, duettoja ja solisteja. Katselmuksissa kuullaan klassista musiikkia, kansanmusiikkia, jazzia, räppiä, poppia ja rokkia. Katselmukset järjestetään lauantaina 24.3. Kannusalissa (Kannusillankatu 4, Espoo), Kulttuurikeskus Vernissassa (Tikkurilantie 36, Vantaa) ja Kulttuuriareena Gloriassa (Pieni Roobertinkatu 12, Helsinki) sekä sunnuntaina 25.3. Kannusalissa ja Kulttuuriareena Gloriassa. Festarin mieleenpainuvimmat esitykset nähdään Loistefestarin gaalassa 28.3.2018 Kulttuuriareena Gloriassa. Tarkempi ohjelma päivittyy nettisivuille lähempänä tapahtumaa.

Tapahtuman taiteellinen johtaja on monipuolinen muusikko ja esiintyjä Kalle Lindroth. Hän on tehnyt musiikkia mm. Ida Paulin kanssa, esittänyt Kirkaa Helsingin kaupunginteatterin musikaalissa ja juontanut BumtsiBum-ohjelmaa. Kalle lähetti omat terveisensä Loistefestarin osallistujille:

“Olen tänä vuonna mukana Loiste -huumassa festivaalin taiteellisena johtajana ja odotan innolla mitä kokemus tuo tullessaan ja ennen kaikkea mitä kaikkea te, arvon nuoret, olette kehittäneet. Loistefestarit tuo mulle hyviä muistoja nuoruudesta. Muistan, kun 13 vuoden iässä just ennen kun Smak alkoi julkaista musiikkia oltiin koulun proggiksen kanssa esiintymässä Vernissassa ja Gloriassa Loistefestareilla. Mulla ei ollu mitään isoa roolia siinä silloisessa koulujutussa, mutta oli niin hauskaa, että sain raatilaisilta erityismaininnan heittäytymisestä. Se hetki oli varmasti myös tosi tärkeä tulevaisuuden kannalta ja päätinkin nopeasti heittäytyä musiikin vietäväksi loppuelämäkseni.

Musta on ehdottoman tärkeetä, että tällaisia juttuja, kuin Loiste järjestetään. Se antaa mahdollisuuden näyttää omaa luovuuttaan ja joskus myös hulluuttaan ilman suurempia paineita ammattilaisten suojeluksessa. Samalla se on hieno näytön paikka ja mahdollisuus loistaa. Mulla Loiste johti levyttämään Smakin kanssa, telkkarin ja leffajuttujen kautta musikaalilavoille ja loppujen lopuksi esiintymään festareille ympäri maan, Emma-gaalaan ja Tavastialle mun duon “Ida Paul ja Kalle Lindroth” -kanssa. Heittäydy siis mukaan! Koskaan et voi tietää, mihin tällaiset kokemukset johtaakaan!”

-Kalle