Mikä Loiste?

Nuorten vuosittainen kulttuurikatselmus Loistefestari järjestetään 25.–26. maaliskuuta pääkaupunkiseudulla. Festarin mieleenpainuvimmat esitykset nähdään Loistefestarin gaalassa Aleksanterin teatterissa 29. maaliskuuta. Tule mukaan yleisöksi, kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy!

Vuonna 2017 tapahtuma tarjoaa 10–20-vuotiaille tanssinharrastajille tilaisuuden saada palautetta alan huippuammattilaisista koostuvalta raadilta. Loistefestari ei ole kilpailu, vaan palautteen tarkoitus on kannustaa ja rohkaista nuoria.

Tanssilajit ovat nykytanssi, katutanssi, show- ja jazztanssi, kansantanssi ja muut etniset tanssilajit sekä baletti, missä muista lajeista poiketen hyväksytään soolo- ja pas de deux -esitykset.

Teos voi olla enimmillään 6 minuuttia kestävä ryhmä- tai sooloteos. Tanssin ammatillisessa koulutuksessa opiskelevat eivät voi osallistua tapahtumaan.

Loistefestari on osa valtakunnallista Nuori Kulttuuri -tapahtumaa. Kiinnostavimmat esitykset pääsevät edustamaan pääkaupunkiseutua Nuori Kulttuuri MOVES -tapahtumaan Rovaniemelle 26.–28.5.