Raati

Kalle Lindroth

Tapahtuman taiteellinen johtaja on monipuolinen muusikko ja esiintyjä Kalle Lindroth. Hän on tehnyt musiikkia mm. Ida Paulin kanssa, esittänyt Kirkaa Helsingin kaupunginteatterin musikaalissa ja juontanut BumtsiBum-ohjelmaa.

“Musta on ehdottoman tärkeetä, että tällaisia juttuja, kuin Loiste järjestetään. Se antaa mahdollisuuden näyttää omaa luovuuttaan ja joskus myös hulluuttaan ilman suurempia paineita ammattilaisten suojeluksessa. Samalla se on hieno näytön paikka ja mahdollisuus loistaa. Mulla Loiste johti levyttämään Smakin kanssa, telkkarin ja leffajuttujen kautta musikaalilavoille ja loppujen lopuksi esiintymään festareille ympäri maan, Emma-gaalaan ja Tavastialle mun duon “Ida Paul ja Kalle Lindroth” -kanssa. Heittäydy siis mukaan! Koskaan et voi tietää, mihin tällaiset kokemukset johtaakaan!”

Juontajat

Heta Hyttinen

Pitkän uran toimittajana ja juontajana tehnyt Heta Hyttinen juontaa katselmukset lauantaina 24.3. ja sunnuntaina 25.3. sekä Loistefestarin Gaalan 28.3. kulttuuriareena Gloriassa.

Hannes Kett

Shiraz Lane-yhtyeen laulaja ja muusikko Hannes Kett juontaa lauantaina 24.3. Vernissassa.

Yasmin Najjar

Yasmin juontaa Espoon Kannusalin katselmukset lauantaina 24.3. ja sunnuntaina 25.3.

Miro Kotonen

Miro juontaa Espoon Kannusalin katselmukset lauantaina 24.3. ja sunnuntaina 25.3.

Lauantai 24.3. Kulttuuriareena Gloria, Helsinki: Pop ja lauluyhtyeet

Luca Gargano

Luca Gargano on 45-vuotias muusikko, tuottaja, toimittaja ja tapahtumajärjestäjä. Hän on työskennellyt yli 20 vuotta lukuisissa eri radioissa, festivaaleilla ja musiikkiklubeilla, soittanut satoja omia keikkoja, luotsannut tapahtumia lauluntekijäklubista nuorisomusikaaliin ja buukannut artisteja keikoille.

Luca on ollut usein raatilaisena ja on innoissaan saadessaan kuulla nuorten osaamista ja antaa vinkkejä musiikkimaailman kuvioihin.

Jutta Annala

Jutta Annala on äänenkäytön ohjaaja, lauluntekijä, laulaja ja ääninäyttelijä.

Jutta on toiminut ammattimaisesti musiikin saralla vuodesta 1999. Tällä hetkellä hänen työnkuvansa koostuu äänenkäytön ohjauksesta, laulamisesta, dubbaamisesta ja biisin kirjoituksesta. Jutta on myös kirjoittanut “Pop-laulajan Arkipäivä – Solistin opas” -lauluoppaan.

Markku Ollikainen

Markku Ollikainen on freelance-kitaristi sekä äänialan ammattilainen. Hän on soittanut eri artistien bändeissä ja levyillä sekä toiminut äänittäjänä erinäisissä tilanteissa. Markku on soittanut esimerkiksi mm. Ronya, Kristiina Wheeler, Cristal Snow, Mikko Leppilampi, Eeppi Ursin, Fuerteventura -kokoonpanoissa.

Lauantai 24.3. Vernissa: Iskelmä, Jazz, Pop ja Hiphop

Janne Flinkkilä

Janne Flinkkilä (s. 1978) on tehnyt artistien kanssa töitä musiikkitoimittajana (mm. Rumba, Yle), bändisparraajana (Rock Academy, Rytmi-instituutti) ja mediavalmentajana (mm. Universal Music) sekä järjestänyt livetapahtumia (mm. Bar Loose, HAM ja Tavastia). Nykyisin hän on mukana kulttuurituotanto-osuuskunta Creatissa. Hän on myös ollut Ääni & Vimma -bänditapahtuman tuomarina useampana vuonna.

Jere “Isku” Pehkonen

Beatboxaajana ja rap-artistinakin tunnettu Jere “Isku” Pehkonen on DJ ja tuottaja.

Teppo Vapaus

Teppo Vapaus on muusikko, kirjailija, Nälkä.fi:n perustaja ja päätoimittaja. Nykyään häntä kuulee myös radioaalloilla YleX:n rock-ohjelman juontajana.

Lauantai 24.3. Espoon Kannusali: Kuorot ja orkesterit

Saima Hyökki

Saima Hyökki on laulaja/lauluntekijä, joka toimii tällä hetkellä päätoimisena laulunopettajana Avonian musiikkiopiston rytmimusiikkilinjalla. Hänellä on myös pitkä työkokemus lauluyhtyeistä niin laulajana kuin sovittajana ja kouluttajanakin.

Marjukka Riihimäki

Musiikkineuvos Marjukka Riihimäki on johtanut Philomelaa sen perustamisvuodesta 1984 alkaen ja on johdattanut sitä kohti uusia seikkailuja ainutlaatuisella tavallaan. Hänen työskentelyään leimaa intohimoinen suhde musiikkiin. Philomelan lisäksi Marjukka johtaa Grex Musicus -kamarikuoroa ja Klemetti-Opiston Naiskuoroa. Päivätyönään hän teki pitkän uran musiikin lehtorina Sibelius-lukiossa Helsingissä.

Jane Manninen

Jane Manninen on Vantaan Viihdeorkesterin tuottaja ja hän nauttii monipuolisesta työstään taiteen parissa suunnattomasti! Hän on myös aktiivinen musiikin harrastaja, erityisesti laulun osalta.

Sunnuntai 25.3. Espoon Kannusali: Klassinen ja kansanmusiikki

Hanna Rajakangas

Hanna Rajakangas on laulaja ja hän tekee myös äänisuunnittelun maisteriopintoja Teatterikorkeakoulussa. Esiintyjässä Hannaa kiinnostaa lavapresenssi, oma persoonallinen ote ja se kun rohkeasti on, juuri sitä mitä on, oli se sitten nokkela, rytmikäs, särmikäs tai herkkä. Hanna kannustaa tekemään juuri sellaista musaa mitä itse kukin haluaa ja esittämään sitä skaalan kaikissa fiiliksissä.

Hanna on aktiivinen pääasiassa kahdessa eri kokoonpanossa: Duo Hurme ja Ruumiinmullat. Kansanmusiikki kuljetti hänet myös Kansallisteatterin lavalle osaksi näytelmää ja se veikin sitten mennessään, sillä nyt Hanna opiskelee äänisuunnittelijaksi teatteriin ja nauttii joka hetkestä – unelmat kantaa!

Saima Hyökki

Saima Hyökki on laulaja/lauluntekijä, joka toimii tällä hetkellä päätoimisena laulunopettajana Avonian musiikkiopiston rytmimusiikkilinjalla. Hänellä on myös pitkä työkokemus lauluyhtyeistä niin laulajana kuin sovittajana ja kouluttajanakin.

Joakim Berghäll

Saksofonisti ja multi-instrumentalisti Joakim ”Jusu” Berghäll (mm. Ismo Alanko, Helsinki-Cotonou Ensemble) osallistui Nuori Kulttuuri Sounds -tapahtumaa edeltäneeseen Nuorison taidetapahtumaan tasan 20 vuotta sitten jousikvartetin sellistinä ja kansanmusiikkiyhtyeen lyömäsoittajana. (Kunniamaininta tuli!) Nykyään Berghäll kiertää yhtyeidensä kanssa aktiivisesti niin Suomessa kuin maailmallakin, soittaen kaikkea Punkista Peking-oopperaan ja nauttii joka hetkestä.

Sunnuntai 25.3. Kulttuuriareena Gloria, Helsinki: Pop ja Rock

Jaani Peuhu

Jaani Peuhu on suomalainen muusikko, tuottaja ja lauluntekijä. Hän on suomalaisen Iconcrash -yhtyeen perustaja.

Peuhu on soittanut rumpuja useissa eri yhtyeissä kuten Scarlet Youth, Varjo, Deadbabes, Myyt, Mary-Ann, Billy-Goats, Jalankulkuämpäri, Kinetic ja Vuk. Vuonna 2004 Peuhu teki ensimmäisen levyn Iconcrashin nimellä. Hän on toiminut vierailevana muusikkona tai tuottajana mm. seuraaville artisteille: Before the Dawn, Swallow The Sun, To/Die/For, Thunderstone, Wiidakko ja Anna Eriksson.

Jukka Nylund

Jukka Nylund on monipuolinen musiikin ja teatterin ammattilainen, joka toimii paitsi näyttelijänä ja laulajana, myös laulunopettajana, pianistina ja säveltäjänä. Hänen on tehnyt useita merkittäviä musikaalirooleja eri teattereissa ja tänä vuonna Nylund nähdään suomenkielisessä Mamma Mia!-musikaalissa Helsingin Messukeskuksessa. Teatteritöiden ohessa Nylund on keikkaillut myös eri orkesterien ja kokoonpanojen solistina, taustalaulajana TV-tuotannoissa ja pianistina. Vuonna 2014 Nylund lauloi osana lauluyhtye Rajatonta. Esiintymisen lisäksi Nylund toimii laulunopettajana eri oppilaitoksissa, muun muassa Metropolia Ammattikorkeakoulussa ja musiikkiopisto Juvenalian musiikkiteatterilinjalla, sekä erilaisilla kursseilla. Koulutukseltaan hän on musiikin kandidaatti Sibelius-Akatemiasta.

Janne Flinkkilä

Janne Flinkkilä on tehnyt artistien kanssa töitä musiikkitoimittajana (mm. Rumba, Yle), bändisparraajana (Rock Academy, Rytmi-instituutti) ja mediavalmentajana (mm. Universal Music) sekä järjestänyt livetapahtumia (mm. Bar Loose, HAM ja Tavastia). Nykyisin hän on mukana kulttuurituotanto-osuuskunta Creatissa. Hän on myös ollut Ääni & Vimma -bänditapahtuman tuomarina useampana vuonna.