Raati

Haza Hajipoori

Loistefestarin taiteellinen johtaja on tunnettu tanssija, koreografi ja tanssinopettaja. Hän tanssii teatteri- ja televisiotuotannoissa sekä toimii useiden Suomen ykkösartistien, kuten Krista Siegfriedsin ja Antti Tuiskun taustatanssijana. Vuonna 2012 Hajipoori voitti Dance-kilpailun.

”Loistefestari on upea nuorille suunnattu tapahtuma. En tiedä mitään parempaa ja turvallisempaa tapaa päästä esiintymään. Harvoin pääsee esiintymään ammattilaisraadille ja saa siitä palautetta. Muistan omasta nuoruudesta, kuinka tällainen palaute oli kullanarvoista”, Hajipoori sanoo.

Juontajat

Tea Khalifa

Sandelsin katselmukset ja gaalan juontaa MoonTV:n ruutukasvona uransa aloittanut ja muun muassa Jyrkistä, The Voice of Finlandista ja The Voice of Kidsistä tuttu Tea Khalifa.

Tea juontaa Sandelssissa lauantaina 25.3. baletin ja sunnuntaina 26.3. nykytanssin katselmukset.

Leela Konttavaara

Leela juontaa lauantaina 25.3. Vernissassa katutanssin ja etnon katselmukset.

Jere Issakainen

Jere juontaa Espoon kulttuurikeskuksessa sunnuntaina 26.3. show- ja jazztanssin katselmukset.

Noora Hakola

Noora juontaa Espoon kulttuurikeskuksessa sunnuntaina 26.3. show- ja jazztanssin katselmukset.

Lauantai 25.3. Sandelsin kulttuuritalo, Helsinki: Baletti
Raati

Hannele Niiranen

Hannele Niiranen on monipuolinen tanssitaiteilija ja filosofian maisteri. Hän on ollut perustamassa Tanssiteatteri Hurjaruuthia ja opettanut tanssi-ilmaisua. Hannele oli Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksen rehtori vuosina 2003–2014 ja vuonna 2016. Lisäksi hän on toiminut koreografina ja tuottajana. Nykyään Hannele on Suomen Tanssioppilaitosten liiton toiminnanjohtajia ja toimii aktiivisesti myös Vantaan Tanssiopistossa ja Uudenmaan taidetoimikunnassa.

Ilkka Lampi

Ilkka Lampi on valmistunut baletinopettajaksi Vaganova -instituutista. Hän on opettanut ja johtanut Suomen Kansallisoopperan balettikoulua. Ilkka on tanssinut Suomen Kansallisoopperan baletissa ja esittänyt koreografioita mm. Aleksanterinteatterissa, Kansallisoopperan isolla ja pienellä näyttämöllä, Kuopio tanssii ja soi -viikolla ja Apinafestillä.

Ilkka on opettanut 30 vuotta poikien tanssileirillä Kuopio tanssii ja soi -viikolla. Hän on luonut lukuisia koreografioita baletista, steppiin ja tanssiteatteriin. Ilkka on myös antanut leikkikoulutusta tanssinopettajille, valmentajille, terapeuteille sekä teatterin, varhaiskasvatuksen ja terveydenhuollon ammattilaisille. Hänellä on myös NLP (Neuro-linguistic programming) practitioner -tutkinto. Tanssin lisäksi Ilkka on harrastanut taiji:ta ja kalpamiekkailua.

Tuija Lindholm

Tuija Lindholm on erityisesti lastenkulttuuriin ja tanssiryhmiin erikoistunut kulttuurituottaja (Yamk). Tuija on käynyt Suomen Kansallisoopperan balettikoulun ja suorittanut lukuisia tanssikursseja niin Suomessa kuin ulkomailla. Hän on tanssinut Kansallisbaletissa vuosina 1978–2004 muiden muassa Pähkinänsärkijä, Joutsenlampi ja Don Quijote -teoksissa. Hän on myös opettanut balettia Helsingin tanssiopistossa ja Liisa Nojosen tanssikoulussa.

Lauantai 25.3 Vernissa: Katutanssi ja Etno
Raati

Anne Nevalainen-Silva

Anne Nevalainen-Silva on Milagre-tanssiryhmän perustaja ja taiteellinen johtaja. Anne on tehnyt pitkän uran tanssijana ja tanssinopettajana brasilialaisten tanssien ja showtanssin alalla ja esiintynyt lukuisissa eri showryhmissä. Tanssi, show ja upean elämyksen luominen niin esityksissä kuin tanssitunneillakin on Annelle sydämen asia. Hän pitää omaa tanssikuntoaan yllä Brasilian tanssituntien lisäksi vetämällä itse paljon erilaisia tunteja ja kursseja Suomessa sekä tanssimalla myös klassista balettia Kansallisoopperalla viikoittain. Anne vetää tällä hetkellä Helsingissä Milagren showryhmää, EK-ryhmää, afrobrasilialaisen tanssin ja samban superjatko -tunteja sekä erilaisia tiiviskursseja muualla Suomessa.

Anniina Tikka

Flow Mo:n ja B-Boy & B-Girl Dojon Anniina Tikka on yksi maailman arvostetuimmista b-girleistä, eli naispuolisita break-tanssijoista, ja hänen tyylinsä on vaikuttanut moniin tanssijoihin ympäri maailmaa. Anniina on tehnyt historiaa näyttämällä, että naisetkin pystyvät voittamaan suuria ja arvostettuja kansainvälisiä kilpailuja tässä miesvaltaisessa lajissa. Hän on muun muassa avoimen sarjan Suomen mestari, ainoa naispuolinen IBE footwork -mestari, WDC Japan -mestari, sekä kolminkertainen Hip Opsession b-girl -mestari. Kilpailumenestyksestään huolimatta hänen suurin intohimonsa on tanssiminen ringeissä, joissa kulttuuri on aidoimmillaan.

Marika Peura

Teemu Korjuslommi

Teemu aloitti tanssin treenaamisen Tanssivintillä. Hän on valmistunut tanssijaksi Tukholman BalettAkademiesta ja jatkokouluttautunut kursseilla Tukholmassa, Helsingissä, Lontoossa, New Yorkissa, Las Vegasissa, Tallinnassa ja Pariisissa. Teemu on tanssin alalla erittäin monipuolinen, lajit baletista breakkiin ovat hänelle tuttuja. Hän esiintynyt tanssiesityksissä, musikaaleissa ja mainoksissa, sekä toiminut tanssinopettajana Tukholmassa ja ympäri Suomea vuodesta 2000 lähtien.

Tanssijan töitä Teemu on tehnyt Ruotsissa lastentanssiesityksissä, nykytanssiesityksissä ja showpuolella Grammis Galassa. Suomessa hän on ollut Wasa Teaterin ja Tampereen Teatterin Sugar-musikaalissa, UIT:n Saturday Night Fever-musikaalissa, sekä esiintynyt StepUp Dancers -ryhmässä.
Teemu on vuoden 2007 ja 2010 lockingin suomenmestari ja Will Funk For Food -lockingryhmän perustaja.

Teemu sai Finnish Dance Organizationin elämäntyöstipendin ja Katutanssiliiton Pioneeripalkinnon lockingin eteen tekemästä työstään Suomessa. Hän itse haluaisi antaa lockingille palkinnon kaikesta sen kautta saavuttamistaan kokemuksista.

(Kuva: Satu Hart)

 
 

Sunnuntai 26.3. Sandelsin kulttuuritalo: Nykytanssi
Raati

Valtteri Raekallio

Valtteri Raekallio on tanssitaiteilija ja koreografi. Hän on tanssinut 60 produktiossa 37 maassa. Lisäksi hän on esiintynyt nykytanssi-, ooppera- and teatterinäytöksissä ja elokuvissa. Raekallio Corp. tuottaa Valtterin koreografioita. Hänen viimeisimpiä teoksia ovat olleet A Performance (2016), Neuromaani (2016), Rehearsal on Love (2015), ja Short Stories from Forgotten Rooms (2015).

Mikko Makkonen

Mikko Makkonen on Helsingissä asuva breakdance-taustainen freelance tanssitaitelija. Mikko valmistui tanssijaksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun tanssijan maisteriohjelmasta 2015 ja tanssinopettajaksi Turun (AMK) Taideakatemiasta 2013. Hän on toiminut tanssijana muun muassa Marjo Kuuselan, Jarkko Mandelinin, Matti Paloniemen, Tuomo Railon, Jorma Uotisen sekä Jeremy Waden teoksissa. Mikko esiintyy Katariina Rädyn ohjaamassa Blind -tanssilyhytelokuvassa, jonka ensi-ilta on Loikka Pre10 -tanssielokuvatapahtumassa 25.3.2017.

Tuovi Rantanen

Tuovi Rantanen on Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen laitokselta
valmistunut Tanssitaiteen maisteri. Hän on tanssinut Tanssiteatteri
Hurjaruuthissa, Tanssiteatteri Minimissä, Svenska Teaternissa, Helsingin
Kaupunginteatterissa, Tampereen Työväen Teatterissa sekä lukuisien eri
koreografien teoksissa. Hän on toiminut myös koreografina ja tanssii
edelleen mm. Alpo Aaltokosken teoksissa.

Sunnuntai 26.3. Espoon kulttuurikeskus: Show-, jazz- ja discotanssi
Raati

Pia Erkko

Pia Erkko on show- ja discotanssin 13-kertainen suomenmestari ja jazztanssin kolminkertainen maailmanmestari. Nykyisin alakoulussa englannin ja liikunnan opettajana toimivalla Pialla on takanaan ura tanssijana, tanssinopettajana ja koreografina, ja hän toimii nykyisin aktiivisesti tanssituomarina niin Suomessa kuin ulkomaillakin

Kiira Kilpiö

Kiira Kilpiö on helsinkiläisen Tanssivintti- tanssikoulun kasvatteja ja hänen tyylissään fuusioituu lukuisien eri lajien vaikutteet, vahvana pohjana jazz. Hän on toiminut monta vuotta Reija Wäreen assistenttina ja luottotanssijana. Kiira on työskennellyt mm. Turun Kaupunginteatterin Kakola-, Seili- ja Rock of Ages- musikaaleissa sekä monissa tv-tuotannoissa kuten UMKssa. Hän kuuluu Krista Siegfridsin taustatanssijoihin ja on aktiivinen tanssija ja koreografi.

Unto Nuora

Unto Nuora on tehnyt pitkän uran Helsingin kaupunginteatterissa tanssijana ja näyttelijänä.
Hän on työskennellyt mm. Kenneth Kvarnströmin, Jorma Uotisen ja Mindy Lindblomin kanssa ja esiintynyt lukemattomissa musikaaleissa ja tanssiteoksissa vuodesta 1992 lähtien.