Loistefestivalen öppnar dörrar för unga dansentusiaster

Erfarenhet av att uppträda, nya bekantskaper och gott om uppmuntrande feedback från danstoppen – allt detta erbjuder Loistefestivalen som ordnas i mars. Anmälan till evenemanget har avslutat.

År 2017 är Loistefestivalens konstnärliga ledare den kända dansaren, koreografen och dansläraren Haza Hajipoori. Hon dansar i teater- och tv-produktioner samt som bakgrundsdansare för många toppartister i Finland såsom Krista Siegfrieds och Antti Tuisku. Hajipoori vann Dance tävlingen 2012.

”Loistefestivalen är ett häftigt evenemang för ungdomar. Jag vet inget bättre och säkrare sätt att få uppträda. Det är sällan som man får uppträda inför en proffsjury och få feedback på sin dans. Jag minns från min egen ungdom hur sådan feedback var värd guld”, säger Hajipoori.

Evenemanget är öppet för alla 10–20-åriga dansentusiaster från huvudstadsregionen. Dansgrenarna är modern dans, streetdance, show- och jazzdans, folkdans och andra etniska dansgrenar samt balett.

”År 2017 är ett stort år för dansen vilket också syns i evenemanget. Det är ju också Finlands 100-årsjubileum. Loistefestivalen är öppen, färggrann och mångkulturell”, beskriver Hajipoori.

Loistefestivalen ordnas i huvudstadsregionen den 25–26 mars som en del av det riksomfattande evenemanget Ung Kultur. Loistefestivalen kulminerar med en gala på Alexandersteatern den 29 mars från kl. 18. Inträdet till uppvisningarna och galan är fritt, kom med!

De intressantaste uppträdandena får representera huvudstadsregionen i evenemanget Ung Kultur MOVES i Rovaniemi den 26–28 maj.

Evenemanget ordnas av ungdoms- och kulturväsendena i Helsingfors, Esbo, Vanda och Grankulla.

Läs mer om regler

Mer information


Vantaa
Vesa Peipinen
040 861 0793
vesa.peipinen@vantaa.fi

 Helsinki
Tiina Toivonen
041 512 1706
 tiina.toivonen@hel.fi

 Outi Puukko
040 334 6430
 outi.puukko@hel.fi

  Espoo
  Nils Nordling
043 8257 239
  nils.nordling@espoo.fi

 Kauniainen
 Kermit Haapalainen
 050 567 1864
 kermit.haapalainen@kauniainen.fi