Nuoret teatterinharrastajat, tervetuloa esiintymään Loistefestarille maaliskuussa!

Jonna Uutinen

Loistefestari kutsuu pääkaupunkiseudun nuorten teatteriryhmät esiintymään yleisölle Nuorten toimintakeskus Hapen Narrin näyttämölle ja Nordsjö lågstadieskolanin Kling & Klang lavoille. Ilmoittautuminen tapahtuu 11.2. – 28.2. välisenä aikana osoitteessa loiste.munstadi.fi.

Loistefestari on hieno mahdollisuus nuorille saada esiintymiskokemusta, nähdä erilaisia nuorten esityksiä ja kuulla asiantuntevia vinkkejä tulevaisuutta varten. Loistefestarilla esiintyvät ryhmät pääsevät keskustelemaan teatterialan ammattilaisten (mentoreiden) kanssa ja saavat kannustavaa palautetta.

Loistefestariin voivat osallistua kaikki pääkaupunkiseudulla asuvat 10–25-vuotiaat taiteenharrastajat. Ryhmäläisistä 1/3 voi poiketa ikäsarjasta. Esityksen genre on vapaa. Esitykset voivat koostua monenlaisista ilmaisumuodoista, puheteatterista vaikka sirkusmaiseen pantomiimiin. Teosten enimmäispituus 60 minuuttia. Esitys voi olla millä tahansa kielellä.

Loistefestari on valtakunnallisen Nuori Kulttuuri -tapahtuman pääkaupunkiseudun aluetapahtuma. Valtakunnallinen TEATRIS 2019 järjestetään Jyväskylässä toukokuussa 2019. Loistefestarin mentorit ja tuotanto lähettävät mieleenpainuvimmat esitykset Teateris 2019 –tapahtumaan. Huomioittehan, että Teatriksen säännöt poikkeavat osin Loistefestarin säännöistä! Tapahtuman katselmukset pidetään 29.-31.3., Narrin näyttämöllä ja 30.3. Itä-Helsingin Nordsjö lågstadieskolanin Kling ja Klang –salissa. Loistefestarin järjestää Helsingin kaupungin kulttuurinen nuorisotyö. Katselmuksiin on vapaa pääsy.

Nuoret teatterinharrastajat, maaliskuussa loistatte te!

Tuotanto: Ilona Anttila, ilona.anttila@hel.fi, p. 040 194 4533 ja Laura Mboup, laura.mboup@hel.fi