Loistefestarin teatteriesityksissä tyynytkin heräsivät eloon

Jonna Uutinen

Loistefestari tarjosi teatterielämyksiä koko keväisen viikonlopun ajan 29.–31.3.2019 Narrin näyttämöllä ja Nordsjö lågstadieskolan Kling & Klang –salissa. Erityisesti perjantaina nuoret pääsivät esiintymään Narrin näyttämöllä täpötäysille katsomoille.

– Loistefestari 2019 oli onnistunut nuorten teatteri- ja esitystaiteen katselmus. Festari energisoi, hengästytti ja opetti ja lisäksi avasi tervetulleita, uusia näkökulmia myös minulle, totesi tapahtuman kummi Minttu Mustakallio.

Ohjelma käynnistyi Teatteri Sisaren vahvalla ”Mulla ei ole nälkä” –esityksellä, joka raotti ovea syömishäiriöiden maailmaan. Teatteriryhmä Vanukkaan näytelmä Musta lammas oli nuorten yhdessä kirjoittama tarina nuorista, jotka etsivät itseään ja omaa tapaansa olla maailmassa. Esityksessä näkyivät vahvasti myös syrjäytymisen ja riippuvuuden teemat.
Ester – valmis rohkeuteen vei sen sijaan katsojat nykypäivästä ajassa kauas taaksepäin Raamatun Esterin kirjaan. Musiikkinäytelmän häikäisevät lauluosuudet herkistivät varmasti koko katsomon. Perjantai-illan lopuksi nähtiin vielä teatteriryhmä Räjähdysvaaran versio Frankensteinin tarinasta.

Teatteri Sisaren Mulla ei ole nälkä -näytelmä


Teatteriryhmä Haviksen Pysäkillä

Lauantaina Loistefestari laajeni Narrin näyttämön lisäksi Kling & Klang –saliin, Nordsjö lågstadieskolan tiloihin Vuosaareen ja lavalla nähtiin Nuoret musikantit –ryhmän riehakkaasta ja värikylläisestä musiikkinäytelmä Peppi Pitkätossusta Tyynyn sielu -näytelmään.

Tyynyn sielu oli mielikuvitusta kiehtova esitys elävistä tyynyistä, jotka pystyivät säätelemään nukkuvien lasten unta. Peppi Pitkätossu sisälsi vauhdikkaita laulu- ja tanssiosuuksia ja tempaisi pienet katsojat lopuksi mukaan lavalle tanssimaan esiintyjien kanssa. Minna Canthin näytelmään pohjautuva Työmiehen vaimo kuvasi yhäkin ajankohtaista tasa-arvon asiaa. Tarinassa perheen vaimo päätyy tekemään lujasti työtä, mutta rahat katoavat miehen kurkusta alas lähimmässä anniskelupaikassa.

Lasten kulttuurikeskus Musikanttien ryhmä ArtMix esitti näytelmän Tyynyn sielu


Vaskivuoren lukioteatterin näytelmästä Työmiehen vaimo

Sunnuntaina Loistefestari päättyi Narrin teatteriryhmän Banaani X:n näytelmään Matti. Näytelmän päähenkilö on matemaattisesti lahjakas Matti, jolla on vaikeuksia päästä uudessa koulussa mukaan kaveriporukkaan. Tästä syystä Matti päätyy tekemään kepposen rehtorinhuoneessa, jotta saisi kiusaajat kimpustaan.

Lisää kuvia Flickrissä: Loistefestari 2019


Teksti ja kuvat: Jonna Pennanen, viestintä- ja markkinointipalvelut