Mikä Loiste?

Loistefestari on hieno mahdollisuus saada esiintymiskokemusta, nähdä erilaisia nuorten teatteriesityksiä ja kuulla asiantuntevia vinkkejä tulevaisuutta varten. Loistefestarilla esiintyvät ryhmät pääsevät keskustelemaan teatterialan ammattilaisten (mentoreiden) kanssa ja saavat kannustavaa palautetta.

Loistefestariin voivat osallistua kaikki pääkaupunkiseudulla asuvat 10–25-vuotiaat taiteenharrastajat. Ryhmäläisistä 1/3 voi poiketa ikäsarjasta. Esityksen genre on vapaa. Esitykset voivat koostua monenlaisista ilmaisumuodoista, puheteatterista vaikka sirkusmaiseen pantomiimiin. Teosten vähimmäispituus on 15 minuuttia ja enimmäispituus 60 minuuttia. Esitys voi olla millä tahansa kielellä.
Loistefestari ei ole kilpailu, vaan palautteen tarkoitus on kannustaa ja rohkaista nuoria.

Nuorten kulttuurikatselmus Loistefestari järjestetään 29.–31.3.2019 Nuorten toimintakeskus Hapen Narrin näyttämöllä ja Nordsjö lågstadieskolanin Kling & Klang -lavoilla Helsingissä.

Loistefestari on osa valtakunnallista Nuori Kulttuuri -tapahtumaa. Kiinnostavimmat esitykset pääsevät edustamaan pääkaupunkiseutua Nuori Kulttuuri TEATRIS-tapahtumaan Jyväskylään 24.-26.5.2019.